Cıvata Somun Çeşitleri

Civata Somun nedir?

Cıvata veya vidanın helis eğrileri arasında oluşan sürtünme kuvveti ile bağlantı elemanlarını birbirine bağlayan somun sökülebilen basit bir parçadır. Somun ortasındaki delik sayesinde cıvata ile birbirine bağlanmasını, bu sayede bulunduğu yere sağlamca konumlanmasını sağlamaktadır. Bir civata somun eğer iyice sıkılırsa bağlandığı parçanın sağlamlık değerini arttırmaktadır.

Somun Anahtarı (İngiliz Anahtarı) Nedir?

Somun anahtarları, bağlantı elemanlarını açıp kapama veya sökülecek biçimde bağlamayı sağlayan aletlerdir. “U” harfine benzeyen açık ucu birde başı dörtgen, altıgen gibi farklı şekillerde olan kapalı ucu mevcuttur. Bir diğer adı da İngiliz anahtarı olarak geçer. Genellikle cıvata, imbus, setskur gibi bağlantı elemanlarını açma amaçlı somun anahtarları kullanılmaktadır. Tüm bu bağlantı elemanlarının metrik ölçülerine göre cıvata somun ölçüleri belirlenmiştir. Bu çeşitlilik cıvata somun fiyatları için de aynı şekilde devam etmektedir. Bağlantı elemanlarının metrik ölçülerine göre, somun anahtarı ölçüleri de milimetre cinsinden belirlenmiştir. Civata somun fiyatları da bu ölçülere göre değişmektedir.

Cıvata Somun Anahtarı İmalatı

Çelik çubuklar kalıp kesme makinası ile uzunlamasına kesim işlemine tabi tutulmaktadır. Eşit olarak kesilen bu çubuklar 100 dereceyi bulan bir ısınma işleminin ardından dövme presine gönderilmektedir. Çelik çubuklar ölçüleri belirlenmiş kalıplara girerek baskı uygulanmaktadır. Etraf ve kenarlarındaki çapaklardan arınmak için kesim ve törpüleme işlemi yapılmaktadır. Her birine marka, ölçü ve parça numaraları 75 tonluk pres makinası ile  basılmaktadır. Yuvarlak olan kısımlarında bir delgi aleti sayesinde somun anahtarı ölçüsünde delik açılmaktadır. Tüm bu işlemler ardından metalin sağlamlaştırılması için 3 aşamalı ısı süreci başlıyor. En son korozyonu önlemek amaçlı nikel bir kaplanmaktadır.

Cıvata Somun İmalatı

1978 yılından bu yana standart veya talebe göre tüm özel ölçülerde, en hızlı üretimi yapan Güven Bağlantı Elemanları cıvata somun imalatçıları arasında yer alır. Siparişlerde adetten bağımsız müşterilerin siparişleri alıp 24 saat sonra fabrikadan teslimini sağlamaktadır. (Ürünler saplama, gijon, somun, cıvata, rod, ankraj, tayrot, U blot, iskele kelepçesi ve tij gibi bağlantı elemanlarıdır)

 

Benzer Yazılar