İmbus Civata Nedir? Ne İşe Yarar?

İmbus Civata Nedir?

İmbus civata, civatalar arasında pek çok önemli işlevi gören cıvata çeşitlerinden biridir. Oldukça fazla alanda oldukça fazla iş için bu cıvataların kullanıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Öncelikle bazı durumlarda cıvatalar gireceği alana giremez. Yani cıvata alanı uygun değildir. Bu tip durumlar için ise özel üretilmiş olan imbus cıvatalar büyük bir önem taşır. Alanın genellikle dar olduğu durumlarda imbus cıvatalar sayesinde işlem kolayca yapılabilmektedir.

Özellikle yapacağınız işlemlerde cıvata başının dışarıda kalmasını istemiyorsanız imbus civata kullanmanız doğru bir tercih olacaktır. Silindir başlı gömme sistemi ile kullanılan bu cıvata türü kısacası pek çok işe yarayan önemli bir civatadır diyebiliriz.

Setskur vidalar ile birlikte en çok tercih edilen cıvata türlerinden olan imbus, ayrıca başka bir isimle daha anılmaktadır. Bu civataya verilen diğer isim “allen başlı cıvata” olarak bilinmektedir. Ayrıca bu imbus civatalar pratik kullanımı ile de ihtiyaçları gidermektedir.

İmbus Cıvata Kullanımı

İmbus civata pek çok alanda kullanılabilen bir cıvata türüdür. En çok kullanıldığı alanlar ise şu şekildedir:

> Madencilik sektöründe çeşitli işler için imbus kullanımı yaygındır.

> İnşaat sektöründe başta çelik montajı işlemlerinde bu civata türünün yaygın olarak kullanıldığı söylenebilir. Elbette bu montaj işlemi dışında da inşaat sektöründe kullanımı yaygındır.

> Mobilya sanayii ve benzeri sektörlerde de setskur gibi kullanımı tercih edilen cıvatalardan biridir.

İmbus Civata Özellikleri

İmbus cıvatalar oldukça fazla sayıda özelliğe sahiptir. Bu özellikleri sayesinde de pek çok alanda kullanıldıklarını söyleyebiliriz. Bu özelliklerden başlıcaları şunlardır:

> Üretimi ve çözümü kolay bir vidadır.

> Paslanmaz bir cıvata türüdür. Bu da kullanımının artmasını sağlamaktadır.

> Oldukça ekonomik fiyatlar dahilinde satışa sunulmaktadır. Fiyat performans özelliği sebebiyle de tercih edilebilmektedir.

> Bu cıvata türü sağladığı avantajlar sayesinde çeşitli alanlarda da kullanılabilir. Bu da imbus civatanın en önemli özelliklerden biri olarak akla gelmektedir.

> Farklı çeşitlerle satışa sunulmaktadır. Gömme başlı gibi birbirinden farklı çeşitlere sahiptir.

Diğer Yazılar